Vodni "cooler" za oskrbo s pitno vodo v 18,9L plastenkah

Dimenzije coolerja : 330 x 340 mm
Teža: 18 Kg
Priključna napetost: 230 V

VODA IN ZDRAVJE

Človeško telo potrebuje vsaj dva litra vode dnevno, ob naporih tudi več. Voda krepi telo, poživlja duha in pomaga vzdrževati telesno težo. Vsa živa bitja za življenje potrebujemo vodo, saj je voda naša osnovna sestavina. Ravno sposobnost vzdrževanja stabilnosti znotraj- in zunajcelične tekočine je pravzaprav omogočila prilagoditev ter evolucijo živali in rastlin.


Koliko vode dnevno potrebujem?
Človeški zarodek vsebuje veliko vode, ob rojstvu je v našem telesu več kot 70 % vode, po sedemdesetem letu pa le še okrog 45 %. V odrasli dobi je količina vode v organizmu odvisna od preskrbe z vodo in življenjskega sloga. Še posebej v zrelem življenjskem obdobju, ko je sposobnost zadrževanja vode v tkivih slabša, je njeno načrtno pitje izredno pomembno.
Dnevna potreba po vodi je odvisna od posameznikove fizične aktivnosti, zdravstvenega stanja in mikroklimatskih razmer. Povprečen odrasel človek naj bi spil dva in pol litra vode dnevno, precej več pa ob višji temperaturi ter v primeru naporne fizične aktivnosti.

Opis izdelka

122 metrov pod zemljo izvira kristalno čista Dana. Polnimo jo le 50 metrov od vrtine, zaradi daleč najnižje stopnje genotoksičnosti pa uživa ugled najboljše med vodami!

Voda Dana in zdravje

Za naravno mineralno vodo Dana velja, da ima ugodno razmerje vsebnosti magnezija in kalcija ter izjemno malo nezaželenega natrija in nitratov.
Količina natrija je primerna za diete z malo natrija - Kriterij za to označbo je vsebnost natrija do 20 mg/l, naravna mineralna voda Dana pa ga povprečno vsebuje le 1,7 mg/l. Tudi vsebnost nitratov, ki so pokazatelj onesnaženosti, je pri vodi Dana izredno majhna – povprečno 1,98 mg/l, kar je krepko pod mejno koncentracijo 50 mg/l

Vodni

 
Pošljite povpraševanje